Krem z brokułów to szybka łatwa do przygotowania zupa, która może świetnie posłużyć zarówno jako przystawka ale i jako danie główne. Ma piękny zielony kolor, a do tego wszystkiego jest bardzo zdrowa. Świetnie komponuje się z grzankami. Bardzo dobrze smakuje ze świeżo prażonymi płatkami migdałowymi. Ja natomiast do mojego kremu dodałem jogurtu greckiego i sera mozzarelli.
- 450 g brokułów mrożony
- 2 i 1/2 szklani bulionu
- łyżka masła
- cebula
- ser mozzarella
- jogurt grecki
- szczypiorek
- sól, pieprz
Wlać bulion i wsypać brokuły. Zwiększyć ogień i gotować tak kilka minut aż brokuły zmiękną.
Po tym czasie zmiksować zupę i następnie postawić jeszcze na chwilę na mały ogień, przyprawić pieprzem, solą i chilli.
Podawać z kleksem gęstego jogurtu, szczypiorkiem i paroma plastrami sera mozzarella.
Smacznego!
Wygląda apetycznie. Tylko dlaczego tak podany ?
OdpowiedzUsuńNo właśnie, dlaczego tak brzydko ? :(
OdpowiedzUsuńSzkoda, że zamilkłeś i nie prowadzisz już bloga, pozdrawiam.
OdpowiedzUsuń