Szybkie farfalle z tuńczykiem i warzywami

Dziś mam propozycję na pyszny obiad, albo sytą kolację.
Takie posiłki są genialne, bo w jednej miseczce mamy wszystko czego potrzebuje nasz organizm, by nabrać sił na resztę dnia (lub nocy ;) ). 
Są węglowodany, białko, dobre tłuszcze i witaminki - więc jest pełnowartościowo i do tego jak smacznie :)


Składniki ( na 2 porcje):
  • ok 150 g makaronu ( u mnie farfalle tricolore)
  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • czerwona papryka
  • puszka kukurydzy
  • szczypiorek (lub zielona część cebuli dymki)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • pieprz, sól
  • oregano, bazylia, czosnek

Makaron ugotować, tuńczyka odsączyć i podzielić na mniejsze kawałki. Paprykę, szczypiorek pokroić, kukurydzę odsączyć z zalewy. Makaron po ugotowaniu przelać dobrze zimną wodą i zostawić na chwilę, aby obciekł.
Wszystko wymieszać, dodać oliwę i doprawić do smaku wedle upodobań.
Podawać z pieczywem.




1 komentarz:

© Agata | WS | x.