Pasta jajeczna

Co jest najlepsze na śniadanie? Jajka ;)

Tym razem nie będzie jajecznicy, bo jajecznicę potrafią zrobić wszyscy i przepis raczej nikomu potrzebny by nie był, a pasta jajeczna ? Niektórzy z nas nawet o tym nie myślą bo "to pewnie dużo roboty" nic bardziej mylnego, pokaże wam i szybki i tani przepis na pastę jajeczną. 

Wystarczy nam jakieś 20 minut na całość, kilka jajek, trochę majonezu, musztardy no i nasze ulubione dodatki, mogą to być zioła, resztki warzyw które mamy w lodówce takie jak np. papryka czy kawałki wędlin pokrojonych w kostkę, ale równie dobrze wystarcza same jajka i trochę majonezu. Od nas zależy czy będzie to tani przepis czy wzbogacony o kolejne dodatki.


Składniki:
  • 5 jajka
  • 25 dag wędliny
  • 20 dag żółtego sera
  • majonez
  • szczypiorek
  • sól, pieprz
Jajka gotujemy na twardo ok. 10 min od zagotowania wody. Następnie drobno kroimy jajka i wrzucamy do miski. Po kolei dodajemy pokrojoną drobno wędlinę, starty na małych oczkach ser żółty, posiekany szczypiorek. W zależności od upodobania dodajemy określoną ilość majonezu oraz doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy i gotowe.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

© Agata | WS | x.