Grzanki z jajecznicą :)

Dziś zapraszam na śniadanie.
I to nie byle jakie.
Smaczne, zdrowe i pożywne. Na pewno przypadnie do gustu wielbicielom jajek.
Ale jeśli chodzi o takie jaja, to dam sobie uciąć dwie ręce, że każdy jest ich miłośnikiem.
Bo mogę się delektować wspaniałym smakiem prawdziwych, wiejskich jaj.
Kto też takimi się zajada, wie że nawet nie ma ich co porównywać ze sklepowymi „trójkami”.


Składniki:
  • 3 wiejskie jajka
  • 2 kromki chleba ( u mnie razowy z dużą ilością ziaren )
  • mleko około 1/3 szklanki
  • cebulka "dymka"
  • sól, pieprz
  • masło

Na patelni rozpuścić masło. Jedno jajko rozmieszać z mlekiem, dodać sól i pieprz.  Kromki chleba maczać w mieszance i smażyć na patelni do zarumienienia z dwóch stron.
Na innej patelni przygotować jajecznicę z 2 pozostałych jajek, dodać posiekaną cebulkę.
Podałem z pomidorami z bazylią, skropionymi oliwą z oliwek.


Miłego dnia! :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

© Agata | WS | x.