Waniliowa owsianka z jagodami

Lubię ubrudzić buzię jagodami.
Pokazać fioletowy język.
Wyszczerzyć w uśmiechu czarne zęby.




Co może być lepszego od michy waniliowej owsianki, wypełnionej po brzegi rozpływającymi się w ciepłych płatkach jagodami, z dodatkiem chrupiących orzechów?
Odpowiedź jest prosta.
Nic ! ;)

Składniki:
  • 6 łyżek płatków owsianych
  • 2 łyżki otrębów owsianych
  • szklanka mleka waniliowego
  • pół szklanki jagód
  • garść nerkowców
Płatki zalać mlekiem, zagotować, zmniejszyć ogień i gotować jeszcze do zgęstnienia około 3-4 minut. Przełożyć do miseczki, od razu do ciepłej dodać jagody i nerkowce.



Udanej soboty! :)

3 komentarze:

  1. a mogą być inne orzechy?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jak najbardziej :) Polecam spróbowanie opcji z pistacjami, jeśli lubisz :)

      Usuń
    2. Pistacje uwielbiam!

      Usuń

© Agata | WS | x.