Czas się pocieszyć.
Pyszny, lekki jak piórko serniczek. Strukturę po upieczeniu ma taką piankową i po prostu rozpływa się w ustach ;)
- 200 g gęstego serka homogenizowanego
- 1 duże jajko
- łyżeczka cukru trzcinowego
- szczypta proszku do pieczenia
- łyżeczka cukru waniliowego
- kilka kropel aromatu waniliowego
- masło
Oddzielić żółtko od białka. Do żółtka dodać serek, cukier, proszek do pieczenia i aromat waniliowy. Wszystko dobrze zmiksować na jednolitą masę. Białko ubić na sztywno ze szczyptą soli. Następnie dodać białko do przygotowanej masy ( nie odwrotnie!) i bardzo delikatnie wymieszać składniki.
Kokilkę posmarować dobrze masłem i przełożyć do niej masę.
Zapiekać przez 30-40 minut w 180°C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz