Lipcowy wieczór, krakowski Kazimierz, jedna z indyjskich knajp, Ala wyglądająca jak Hinduska z krwi i kości, tańcząca w rytm hipnotyzującej muzyki taniec brzucha, a potem łyk jeden i drugi.
Z miejsca zakochałem się w tym koktajlu.
Orzeźwiający, słodki i mleczny, a dzięki dodatkowi waniliowego mleka nabiera jeszcze bardziej wyrazistego smaku.
Świetny na każdą porę ;)
- 1 dojrzałe mango
- pół szklanki mleka
- pół szklanki mleka waniliowego
- pół szklanki jogurtu naturalnego
- szczypta cynamonu
- łyżka brązowego cukru (jeśli mango nie jest zbyt dojrzałe)
Mango obrać, pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do blendera. Dolać mleko i jogurt, dodać cynamon i ewentualnie cukier i wszystko dobrze zmiksować (dość długo trzeba to robić, żeby uzyskać gładki koktajl).
Przelać do szklanek i posypać posiekanymi pistacjami.
Milej soboty! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz